Головна » Зочотні новини звідусіль » На "Країні мрій" варитимуть кашу з сокири

На "Країні мрій" варитимуть кашу з сокири

  • На

    13 червня брати Капранови на подвір'ї київського музею Івана Гончара розповіли про цьогорічний етнічний фестиваль "Країна мрій". Письменники п'ятий рік поспіль організовують тут літературну програму. Як передає сайт  http://gazeta.ua/,  Фестиваль відбудеться 22-23-го червня на Співочому полі у Києві.

    "Літературна "Країна мрій" - це книжкова виставка-ярмарок від музею Гончара до спуску на Співоче поле, - розповідає Віталій Капранов. - Тут працюватиме 3 сцени. На подвір'ї музею Гончара діятиме літературна кухня. Минулі роки ми змушували письменників варити куліш і юшку. І визначали, чия страва краща. Цього разу згадали казку про кашу з сокири. Саме її варитимуть письменниці Міла Іванцова, Дара Корній, Світлана Поваляєва. Малу літературну сцену віддали під поезію. На великій сцені відбудуться читання літератури представників етнічних меншин їхніми мовами - гагаузькою, кримськотатарською чи ромською".

    На великій літературній сцені виступлять Брати Капранови та лідер гурту "От Вінта"Юрко Журавель зі спільним музичним проектом  "Троїсті мужики"Василь Шкляр зустрінеться зі своїми читачами. А музиканти з кобзами та бандурами зможуть взяти участь у слемі, де визначать кращого музиканта.

    "У нас бандуристи не хочуть експериментувати. Щоб зацікавити молодь, необхідно креативити, з різних боків пояснювати, якою може бути бандура, - каже переможець першого слему Ярослав Джусь. - Кобзарський слем третій рік поспіль є сучасним конкурсом бандуристів. На нього збираються хлопці з різних регіонів. Виконають етно-джаз чи панк-рок. Виступить гурт "Шпилясті кобзарі". У грудні минулого року вони потрапили до суперфіналу російського шоу талантів "Хвилина слави". Виступали на "Першому каналі" у вишиванках. Принципово співали українською. Отримали 5-те місце і номінацію "Любов меломанів Росії". Хоча на українському конкурсі "Україна має талант" зупинилися у півфіналі".

    На головну музичну сцену вийдуть турки "BabaZula", грузинський гурт "Mgzavrebi" і "Воплі Відоплясова" спільно з київським "Ле Гранд Оркестра". Колектив "Танок на Майдані Конго" зараз працює над спеціальною програмою до фестивалю.

    "Раніше нам ніяк не вдавалося зіграти на "Країні мрій", - каже лідер гурту Олег Михайлюта. - Цього року склалося. Але виникла проблема, яку фішку придумати, щоб вписуватися в етнічний формат "Країни мрій". Ми взяли наші пісні і попросили фольк-музикантів, щоб вони їх виконали. А наші музиканти долучатимуться до виконання пісень на сцені".

    З нагоди включення "Країни Мрій" до культурної програми "Євро 2012" на фестивалі створять фан-зону для футбольних фанатів. Тут на великому екрані демонструватимуть матчі у прямому ефірі. Денний квиток коштуватиме 50 грн. Вхід для пенсіонерів і дітей до 6-ти років — безкоштовний. 


    Анна БАЛАКИР

Наверх