Головна » Зочотні новини звідусіль » Фестивалі в Україні на літо-2012

Фестивалі на літо-2012, на які варто звернути увагу

  • Фестивалі в Україні на літо-2012

    Джерело:  http://vgolos.com.ua

    Це фестивалі різнопланові: для різних характерів, світоглядів та уподобань.

    АRSENALE 2012. Справжнє свято сучасного мистецтва розпочалось у Києві 24 травня і триватиме до 31 липня. Це Перша Київська міжнародна бієнале сучасного мистецтва. Про захід організатори зазначили: «Цей проект стане аналогом провідних світових мистецьких бієнале та об’єднає найкращих кураторів і митців, які презентуватимуть найновіші творчі напрямки та художні тенденції вітчизняного і світового мистецтва».

    Цьогорічним куратором бієнале є історик та теоретик мистецтва Девід Елліотт (Велика Британія).

    Кількість учасників, які візьмуть участь у АRSENALE 2012 дорівнює сотні. Це найкращі митці не лише з України, але й з усього світу.

    Репрезентацію багатства української культури здійснить наймасштабніший краєзнавчий фестиваль України «Switch on Ukraine in One Day Фестиваль», який пройде з 10 червня по 2 липня у найбільшому в світі музеї під відкритим небом – Національному музеї народної архітектури та побуту в Пирогово, який займає понад 233,5 га землі та розташований на південній околиці Києва.

    Організатори «Switch on Ukraine in One Day» своїм завданням вбачають привернення уваги до багатства української культури та демонстрацію об`єднання народної творчості та звичаїв різних регіонів України, завдяки унікальній місцевості Музею.

    В фестивальній програмі: музичні виступи, зустрічі з майстрами народних ремесел, солов’їного співу, козацької мужності, а також можливість для гостей долучитися та особисто взяти участь в організації українського весілля, Сорочинського ярмарку, Свята Масляної, Фестивалю сала, Козацьких забав та ігор, Фестивалю вареників.

    22 червня у Києві на схилах Дніпра стартує фестиваль «Країна мрій». Уже вдев’яте захід знайомитиме та популяризуватиме національні традиції. «Лише жива музика, живі люди, жива історія, жива культура!» – наголошують організатори. «Ніякої хімії, пластмаси, жодних нано-технологій та віртуального світу! В епоху інформаційного суспільства та розвитку високих технологій – автентика й природність – схожі на справжнє диво! Нині, підтримка та розвиток живої культури – це наша мрія!».

    В межах фестивалю: виступи музикантів на великій сцені, а також на «Кобзарській» та сцені «Під стінами Лаври». Функціонуватиме дитячий майданчик, де на основі фольклорних мотивів дітям запропонують інтерактивну програму. Діятиме алея майстрів, майстерня народних танців. Також у програмі різноманітні літературні та театральні презентації, традиційні та яскраві Козацькі розваги. Свою діяльність продовжить також започаткований минулого року майданчик «Етно-Fashion», який презентуватиме колекції українського етнічного та старовинного одягу.

    Фестиваль відбуватиметься впродовж 2 днів: 22-23 червня.

    28 червня стартує один з наймасштабніших в Україні міжнародних музичних фестивалів – «Summer Sound Griboffka International Music Fest'12», який претендує стати основною літньою музичні подією цього року. Впродовж двох місяців тут «литимуться» ріки музики. В межах фестивалю організатори обіцяють виступи десятків найгучніших імен «від хіп-хопу до року» і зазначають, що «Основний лайн ап фестивалю складуть зірки світової сцени та СНД».

    Унікальність фестивалю не лише в його тривалості, масштабності та складі учасників, але і в самій концепції – кожен тиждень буде присвячений певному музичному напрямку (хіп-хоп, диско, рок і love).

    Перші два дні Грибівка зустрічатиме відомих техно-діджеїв – Dave DK (DE), Re: Axis (PT), Boris Brejcha (DE) та DJ Mays (UA). За три дні на головній сцені «Summer Sound» виступлять понад два десятки діджеїв з Європи і країн СНД.

    Місце проведення: Одеська область, Овідіопольский р-н, курорт Грибівка (30 км від Одеси).

    Головним сюрпризом триденного відкриття стане виступ кращого британського тріо – ABOVE & BEYOND. 

    З 28 червня по 1 липня відбуватиметься міжнародний еко-культурний фестиваль «Трипільське коло». Цьогоріч фестиваль святкує свій ювілей – п’ять років. Кожного року «Трипільське коло» носило назву однієї із стихій природи: Вода, Земля, Вогонь, Повітря. Цьогоріч об’єднає в собі всі елементи попередніх під назвою «Парад Стихій».

    Музична програма об’єднає велику та малу сцени, на яких виступлять відомі українські та зарубіжні гурти, які грають у стилях world music, folk rock, ethno jazz. Нові музичні доробки представлять AtmAsfera, OSIMIRA, ILLARIA, KOZAK SYSTEM HAYDAMAKY, музичну палітру урізноманітнять джазовими нотами Лаура і Крістіна Марті з вірмено-українським проектом «Крунк» та Євген Дідик із проектом Art Moldova. У мистецькій програмі також виступи танцювальних колективів і фольклорних ансамблів, театральні дійства та нічні вогняні шоу.

    Фестиваль відбудеться у Ржищеві, Київської області.

    Відпочинок від нав’язливої цивілізації та її благ пропонує фестиваль «Шипіт», який відбудеться 1-7 липня в селі Подобовець (Воловецький район, Закарпатська область). Фестиваль – магніт для різноманітних субкультур: особистостей причетних до руху панків, хіпі, растаманів, які збираються тут, в своєрідному осередку свободи ще із 1993 року.

    Девіз фестивалю : love, peace & wine.

    Географічне положення Шипота вплинуло на «капризність» погоди, яка тут спостерігається, адже як зазначають його відвідувачі : «погода змінюється 5 разів на годину». Події на Шипоті описані в книзі «Трохи пітьми» Любком Дерешем.
    В програмі заходу конкурс краси «міс Шипіт», день дітей і грандіозне, з місцевим колоритом і традиціями свято - Івана Купала. «Якщо вам набридла мирська суєта , і ви хочете весело, на лоні природи провести час, то фестиваль Шипіт чекає на вас!», – закликають організатори.

    Творчою територією фестивалю «АртПоле 2012» цьогоріч стане яблуневий сад на Дністровських кручах, у селі Уніж. Фестиваль відбуватиметься з 12 по 16 липня. Знаменитий український open air, що виник 10 років тому в селі Шешори, кочував на Поділля, згодом відбувався під Одесою, а тепер пройде в селі Уніж Івано-Франківської області.

    Впродовж своєї історії фестиваль репрезентував у своїх межах культуру Австралії, Австрії, Білорусії, Великої Британії, Грузії, Італії, Молдови, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, США, Угорщини, України, Франції, Чехії, Швейцарії, Швеції.

    Цьогоріч в програмі фестивалю різноманітні майстерні (від традиційного гончарства до сучасних віджеїнгу), а також кінопокази, лендарт-програма та вечірня world music сцена.

    Музичну програму Арт-поля 2012 охоплюють виступи «ДахаБрахи», «Перкалаби» та «Бурдона». Новий перформанс презентуватиме Уляна Горбачовська, в якому будуть задіяні відомі європейські музиканти. Сергій Жадан разом з гуртом Ойра та Андрієм Кириченком готують музично-поетичну акцію. Також в програмі витупи поляків Mitch & Mitch, а також інтернаціональних Transglobal Underground.

    Для любителів танцювальної музики ідеальним варіантом стане наймасштабніший в континентальній Європі і єдиний міжнародний денс фестиваль у форматі опен-ЕВР в Україні «Global Gathering». Відбуватиметься фестиваль впродовж 14-15 липня. «Це свято музики, літа і танців за участю кількох десятків провідних артистів світу. Десятки діджеїв, кілька сцен, атмосфера свободи, свіжості і веселощів все це і не тільки чекатиме вас на Global Gathering», – анонсують організатори.

    Підводячи підсумки «Global Gathering-2011», організатори зазначають: «Минулорічний Global Gathering був дійсно яскравим, дійсно гучним, дійсно масовим. 16 годин музики, 5 сцен, 23 тисячі відвідувачів, 800 кіловат звуку, 52 виступи від більш ніж 60-ти артистів з 11 країн, 3 діджея світової топ-десятки (Tiesto, Ferry Corsten, Markus Schulz) та 4 дебюти в Україні: 16Bit, Jaguar Skills, Adam Beyer та Michael Woods.

    Фестиваль пройде у Києві: Аеродром Чайка, Софіївська Борщагівка.

    27, 28, 29 липня на березі Азовського моря відбудеться Фестиваль музики та актуального мистецтва «Сусідній світ 2012». Цьогоріч фестиваль святкує своє п’ятиліття. Минулого року «Сусідній світ» визнали кращим музичним фестивалем 2011 року за версією рейтингу «TOP - Fest 2011».

    Цього року на двох музичних сценах виступатимуть як і відомі колективи, так і гурти-відкриття.

    Проте «Сусідній світ-2012» обіцяє здивувати не лише музичним наповненням. У програмі також літературні заходи, спортивні дійства (гості зможуть створити свою футбольну команду і зіграти проти «зірок» – хедлайнерів Головної сцени, влаштувати чемпіонат з пейнтболу та слеклайну), також відвідувачам запропонують щоденні прогулянки на велосипедах, конях, серфах і байдарках, змагання у пляжних видах спорту – волейбол, фрісбі. На території фестивалю діятиме Йога-простір де, окрім стандартних майстер-класів, проводитимуть консультації, тренування, бесіди і чайні церемонії.

    Також на фестивалі відбуватимуться фото та художні виставки, поетичні вечори та театральні перформанси, майстер-класи з графіті, барабанне і вогняне шоу, а також ярмарок hand-made, а вночі покази незалежних мультиплікаційних і художніх фільмів. 
    Місце прведення: Крим, Азовське море, м. Щолкіно, база відпочинку «Казантип» (мис Казантип, Татарська бухта).

    Замикає десятку «Kazantip Z20», який відбудеться 20 серпня на Чорноморському узбережжі. Промокампанія фестивалю наголошує, що земля фестивалю «Kazantip – це космічне містечко третього тисячоліття, де немає часу, немає минулого і майбутнього. І саме тут хочеться ЖИТИ без гальм!»

    Для тих, хто вирішив звільнитись від усіх формальностей, обмежень і відвідати фестиваль, важливо пам’ятати про атрибути фестивалю громадянина Kazantip – мульпаспорт та жовту валізу.

Наверх