Головна » Зочотні новини звідусіль » День Незалежності України 2012

Святкування Дня Незалежності України 2012

  • День Незалежності України 2012

    Фото www.radiosvoboda.org  

    24 серпня 2012

    24 серпня по всій Україні пройдуть урочисті заходи з нагоди 21-ї річниці Незалежності України.

    ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ В КИЄВІ в 2012 відзначатимуть святковими заходами на Хрещатику, Майдене Незалежності та Софійській площі, концертами, покладанням квітів до пам'ятників національним героям і святковим салютом. Раніше свято Незалежності також відзначали військовим парадом на Хрещатику, але в минулому році парад вперше був скасований президентом.

    У цьому році концерт до Дня Незалежності на Майдані почнеться з самого ранку - на денний час запланована велика фольклорна програма за участю колективів з усіх куточків України. А з вечора до пізньої ночі буде проходити традиційний концерт поп-зірок, на якому будуть задіяні вогненні фонтани та спалахи різних кольорів.

    24 серпня 2012 на Хрещатику в Києві відбудеться Всеукраїнський Парад вишиванок, в якому візьмуть участь представники різних регіонів України у своїх традиційних національних костюмах. Парад вишиванок стартує о 12:00 на Майдані, а фінішує на Співочому полі, де з 16:00 до 21:00 пройде святковий концерт. Також на Хрещатику планують організувати ярмарок, на якому продаватимуть різні солодощі, пиво, квас і шашлики, пригощати національними стравами і проводити майстер-класи.

    У Печерському ландшафтному парку в п'ятницю, 24 авіагасу, відкриється 57-а міська виставка квітів , яка на цей раз буде присвячена українським народним сказакам.

    На Європейській площі з 10:00 до 22:00 глядачам представлять концертну програму "В пісні славимо Отечество".

    На Софійській площі відбудеться концерт класичної музики, де виступлять зірки оперної сцени. У Музеї історії Києва приурочена до Дня Незалежності нові експозиції, а в музеї Гончара проведуть ярмарок народних майстрів.

    День Незалежності 2012 у Києві завершиться грандіозним феєрверком, який очікується в 22:00.

     

    ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У ЛЬВОВІ в 2012 святкуватимуть цілий тиждень. На проведення фестивалів та концертів з'їдуться багато артистів з різних країн, зокрема, таких, як Україна, Мексика, Мартініка, Ізраїль, Македонія, Португалія, Франція, Італія, країна Басків, Республіка Бурунді, Чехія, Польща, Індія і Іспанія.

    Програму святкових заходів до 21 річниці Дня Незалежності України у Львові:

    Площа Ринок : 
    22-26 серпня, 16:00-22:00 - V Міжнародний фестиваль фольклору "Етновир" . 
    22 і 26 серпня, 18:00-18:30 - Марш-парад колективів-учасників фестивалю "Етновир" .

    Центральний парк культури і відпочинку ім. Б.Хмельницького: 
    24 серпня, 06:00-9:00; 18:00-21:00 - Проведення польотів теплового аеростата (біля арки). 
    24 серпня, 16:00-18:00 - Святкування Дня Незалежності України - концерт за участю колективів Львова (сцена). 
    25 серпня, 16:00-22:00 - Щорічний соціальний захід "Свято вареника" (сцена). 
    26 серпня, 12:00-22:0 - Музичний фестиваль "Зеленофор Основний Світло" (сцена).

    Арена Львів : 
    23 серпня, 21:00-6:00 - Міжнародний британський фестиваль електронної музики Godskitchen.

    Площа перед пам'ятником Т.Шевченка : 
    19 серпня, 14:00-16:00 - Урочисте відкриття Ювілейній міжкрайовій пластовій зустрічі та пластових церемоніалів. 
    24 серпня, 17:00-19:00 - Акафіст Пресвятій Богородиці та святковий концерт з нагоди Дня Незалежності України. За участю ДАХК "Дударик", МО "Дударик - назавжди", МО "Майстерня пісні", Лауреат Шевченківської премії ім.Т. Шевченко - Наталія Половинка та інші.

    Музей народної архітектури та побуту «Шевченківський гай» : 
    26 серпня, 10.00-18.30 - "Свято хліба" . 
    20 серпня-23 серпня, 10:30 - Творчі заходи, присвячені святкуванню 100-річчя українського Пласту-скаутингу.

     

    ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У ХАРКОВІ майже співпадає із Днем міста, який відзначають 23 серпня. У цей день частково відкриють реконструйований Центральний парк культури і відпочинку ім. М. Горького . Всі атракціони у парку культури з 10.00 до 20.00 будуть безкоштовними для відвідувачів. Також двадцять третій харків'ян чекають масштабні гуляння - виступлять народні кумири, серед яких Вєрка Сердючка та "Океан Ельзи". Програма на площі Свободи розпочнеться приблизно о 18.00. У цьому році харків'яни вперше зможуть побачити відразу два феєрверку на площі Свободи. Перший з них пройде відразу після церемонії вшанування почесних громадян міста і буде призначений для тих, хто прийде на свято з маленькими дітьми. Концертна програма завершиться близько півночі, і другий феєрверк традиційно підіб'є під нею риску. А напередодні, 22 серпня, урочисто відкриють новий монумент Незалежності, який з'явився на місці "П'ятьох з ломбарду" і який народ вже прозвав "Анею на кулі". У роботі над скульптурою залишилися останні кілька штрихів.

     

    ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У СЕВАСТОПОЛІ відзначать поруч концертів, головний з яких візьме площа Нахімова. У тригодинний програмі братимуть участь артисти і творчі колективи міста, а завершальним акордом торжества стане виступ російських «зірок» Потапа і Насті Каменських, яке розпочнеться о 21.00 і триватиме 45 хвилин. Очікується, що на святковий концерт прийдуть подивитися близько 20 тисяч осіб. У День незалежності усі бажаючі зможуть безкоштовно відвідати музеї міста. Також буде проведено безліч тематичних виставок та круглих столів. А в приміських районах Севастополя культурно-масові заходи проходитимуть з 20 по 26 серпня.

     

    На ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ У ОДЕСІ любительки екстриму будуть змагатися в бігу на шпильках. Дівчата зберуться 24 серпня, при цьому вони повинні будуть надіти взуття на підборах заввишки не менше 9 сантиметрів. Бігти доведеться 100 метрів.Переможниця отримає статус найшвидшою модниці Одеси та автомобіль. Забіг пройде о 15:00 на майданчику біля ТРЦ "Рів'єра".Крім того, городяни зможуть поїсти вареники на швидкість, подивитися на парад вишиванок, послухати групу «С.К.А.Й.» і потанцювати на дискотеці, де дрес-кодом буде синьо-жовтий костюм.

     

    ДЕНЬ НЕЗАВІСІМОСІ В УЖГОРОДІ відзначать фестивалем барбекю "Transcarpathian BBQ FEST 2012 - свято їжі на вогні!". Він відбудеться в Ужгороді 25-26 серпня 2012 р. і стане центральним місцем масових гулянь в Ужгороді з нагоди 21-ї річниці Незалежності України.

     

    ІСТОРИЧНА ДОВІДКА. 24 серпня 1991 року Україна проголосила свою незалежність (доти вона входила як Українська Радянська Соціалістична Республіка до складу СРСР).

    Акт проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року був затверджений 1 грудня 1991-го всенародним голосуванням.

    Державним святом ця подія стала лише з червня 1992 року, коли Верховна Рада постановила вважати 24 серпня Днем незалежності України. Фактично ж перший День незалежності був відсвяткований 16 липня 1991-го - в пам'ять про те, що 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України.

     

     

    Джерело:  http://www.doroga.ua

Наверх