Головна » Зочотні новини звідусіль » У Києві відбудеться театральний фестиваль Document 2012

У Києві відбудеться театральний фестиваль Document 2012

  • У Києві відбудеться театральний фестиваль Document 2012
    Міжнародний театральний фестиваль Document 2012 покликаний популяризувати документальний метод у сучасному театрі серед українських глядачів і фахівців, налагодити міжнародні зв'язки для подальшої співпраці й розвитку документального театру в Україні.

    Жанр документального театру є давно популярним у Європі, впродовж останніх років він широко використовується і в Росії. Документальний театр працює з технікою "verbatim", коли за основу драматургії та постановки беруться соціальні дослідження і монтаж дослівно записаних інтерв'ю. Розмиття кордонів між дійсністю та сценою, акторами й публікою, вигадкою та документом містить у собі потужну соціальну функцію, адже дає можливість кожній і кожному висловитися щодо важливих проблем. 

    З 6 по 9 грудня на київських сценах покажуть найкращі актуальні зразки документальних театральних проектів. Свої вистави предствлять відома театральна група Rimini Protokoll (Німеччина), ТЕАТР.DOC(Росія), Центр "Текст" у співпраці з Черкаським академічним обласним музично-драматичним театром ім. Т. Г. Шевченка і Державний академічний театр російської драми ім. Лесі Українки (Україна). Також у рамках фестивалю можна буде відвідати воркшопи, майстер-класи, зустрічі з драматургами та режисерами тощо.

    Фестиваль Document 2012 у Києві організовано в рамках проекту Ґете-Інституту "Центр компетенцій для менеджерів у сфері культури" в країнах Східної Європи, Центральної Азії та Південного Кавказу. Проект ініціативи Ґете-Інституту "Культура і розвиток".

     

    Джерело:  http://ukrkult.net

Наверх