Головна » Новини » 9 червня в с. Печера успішно відбулась перша літня екологічно-музична акція в рамках фестивалю "Млиноманія"

9 червня в с. Печера успішно відбулась перша літня екологічно-музична акція в рамках фестивалю "Млиноманія"

  • 9 червня в с. Печера успішно відбулась перша літня екологічно-музична акція в рамках фестивалю

    В суботу, 9 червня 2012 р., в рамках проекту фолк-рок фестивалюМлиноманія-2012”, біля с. Печера відбулась Екологічно-музична акція. В акції, окрім місцевих жителів, взяли участь більше 50-ти волонтерів з різних куточків України, зокрема із Вінниці, Києва, Львова, Хмельницького, Умані, Немирова, Могилева-Подільського, Крижополя тощо. Сміття прибирали музиканти, художники, архітектори, студенти, туристи, та інші люди, яким не байдужа доля Природи. Серед присутніх було чимало постійних гостей та учасників фестивалю “Млиноманія”, які відгукнулись на заклик організаторів приїхати в Печеру та допомогти очистити мальовничі береги Південного Бугу від наслідків людського недбальства та невігластва.

    Загалом на централізований смітник вивезли ДВА ПЕРЕПОВНЕНІ ПРИЧЕПИ неорганічних відходів (пластик, скло та ін.). Звільнили від сміття частину берегової лінії, вивезли сміття зі стихійного звалища, поряд з мостом через Буг. А ввечері, коли вщухла спека, на території, звільненій від сміття, відбувся акустичний концерт фолк-гуртів “Pechera Folk Band” та “Tuba Baba Band”. Долину Південного Бугу наповнили дивовижні мелодії скрипки, флейти, нікель-харпи, туби, гітари, бузукі, волинки, бубнів, тамтамів. Запашні трави та курява від вогню додали неповторного колориту до радісного теплого літнього надвечір`я.

    Після закінчення концерту просто неба, ті, хто не стомився від праці, продовжили спілкування та джем-сейшн біля вечірнього вогнища. На території ленд-арт простору Бунгало (біля Сокілецького Млина) - в гостях у млиномана Вови Губіна - варили куліш, пекли картоплю, ловили карасів, купались в неймовірно приємній прохолодно-теплій течії Бугу.

    Екологічно-музична акція пройшла плідно та цікаво. Люди, які завітали до Печери, були просто в захваті від місцевої природи, від пам`яток архітектури, від дружньої атмосфери. В організаторів, учасників та гостей “Млиноманії” є натхнення та переконливе бажання продовжувати розпочату справу. Наступна еко-акція в рамках фолк-рок фестивалю “Млиноманія-2012” запланована на 14 липня цього року. Приєднуйтесь!)
    Фото звіт мажна переглянути тут: http://vk.com/subotnik_v_pecheri__june_9
    До зустрічі в Печері!

    Motion

Наверх