Головна » Зочотні новини звідусіль » ГОГОЛЬFEST - повертається

ГОГОЛЬFEST 2012

  • ГОГОЛЬFEST - повертається

    ВажливА культурна подія в житті України - ГОГОЛЬFEST - повертається після дворічної перерви. Він пройде в Києві 21-29 вересня в занедбаному заводі на Видубичах.

    Засновник фестивалю Влад Троїцький заявив: "Важливо знову нагадати, що ми є. Не "ми" театр "Дах", а "ми" - інша Україна, яка не грає в ці шулерські ігри з політиками, а любить цю землю і хоче на ній щось творити".

    Як повідомляє Оpen.ua, для фестивалю Влад Троїцький разом з театром "Дах" планує поставити історію біблійної героїні на ім'я Юдиф - вона врятувала рідне місто, коли всі були охоплені відчуттям безвиході.

    Крім театру, на фестивалі представлять нову академічну музику, артхаусне кіно та арт-проект від Павла Гудімова.

    Крім того, театр "Дах" представить трилогію "Макбет", "Лір", "Річард III". Також відбудеться київська презентація фільму "Земля" Олександра Довженка з живою музикою чудової групи "ДахаБраха" (вперше проект обіграли цього літа на Одеському кінофестивалі).

    Гогольfest-2012 пройде на закинутому експериментально-механічному заводі (зовсім близько від станції метро "Видубичі") власник якого Анатолій Юркевич виступить одним із спонсорів фестивалю.

    Нагадаємо, ще в 2010 році Троїцький розглядав перспективу використовувати цей завод під облаштування великого арт-комплексу з галереями, майстернями, кінозалом, освітнім центром, клубом, рестораном.

    Також нагадаємо, що в 2011 році фестиваль не відбувся. У квітні 2012 Троїцький повідомив, що цього року затишшя продовжиться. Гогольfest проходив у Києві вже чотири рази, кожен раз представляючи безліч гідних зразків сучасного мистецтва, театру, музики.

    В рамках фестивалю в Києві виступали культовий брістольський тріп-хопер Tricky, впливовий манчестерський проект Amorphous Androgynous, Брайтонський інді-рокери The Go! Team, литовка Аліна Орлова, білоруський кабаре-бенд "Серебряная Свадьба" і багато інших. 

Наверх