Головна » Зочотні новини звідусіль » Етнофестиваль «ДженджурФист - 2012»

Етнофестиваль «ДженджурФист - 2012»

  • Етнофестиваль «ДженджурФист - 2012»

     

    Етнофестиваль «ДженджурФист - 2012» відбудеться на Івано-Франківщині у місті Надвірна поруч Пнівського замку орієнтовно в середині червня. Фестиваль заплановано провести як триденний захід. Назва фестивалю є поєднанням двох слів: «дженджур» (джиджура, кіндзур, гіндур, горчанка жовта, тирлич карпатський) та «фист» (дужо, моцно, міць, сильно).

    У місті Надвірна вже відбулася нарада робочої групи щодо проведення фестивалю.Завданням спільної робочої групи було вивчення можливостей проведення етнофестивалю на терені пам’ятки національного значення – Пнівського замку, який як відомо, перебуває практично в аварійному стані, а також вироблення плану заходів щодо забезпечення і здійснення всіх необхідних дозвільних процедур. Робоча група оглянула фортифікаційні споруди Пнівського замку, ознайомилася з проблематикою окремих будівель – тріщинами у стінах та баштах, зсуванням ґрунтів. Підсумкове засідання проведено у приміщенні Надвірнянської райдержадміністрації.

    За словами організатора фестивалю Наталії Байдак, «Фестиваль є можливістю для бажаючих пірнути у вир середньовічного життя та побуту. Ця мистецька акція повинна отримати надзвичайно позитивний резонанс, збагатити духовно і емоційно. Та найголовніше, наш фестиваль приверне увагу туристів, краєзнавців, істориків, інвесторів до Пнівського замку і до Надвірнянщини зокрема…».

    В період фестивальних днів передбачені ярмарка, майстер-класи, виставки та екскурсії, концерти провідних етно-, фольк-, рок гуртів України.

     

    Джерело:  http://i-pro.kiev.ua/

     

Наверх